Udruženje za protiveksplozivnu zaštitu i sigurnost radne i životne sredine
Održana 9. godišnja skupština AtEx

 

NAKON 9. SKUPŠTINE, U DESETOJ GODINI RADA, 

UDRUŽENJE "ATEX" ĆE SMANJITI

OBIM I INTENZITET SVOJIH AKTIVNOSTI 

 

   U utorak 5.marta 2019. u Dramar Centru Tuzla održana je 9. redovna godišnja skupština Udruženja Atex. Na skupštini je razmotren Izvještaj o radu Udruženja Atex za 2018. godinu, sa informacijama o:

   - formiranju radne grupe WG1/BAS/TC-6 (Pex-zaštita u rudarstvu)

   - inicijativi za osnivanje Udruženja za unapređenje zaštite na radu FBiH

   - održavanju 10. međunarodne Ex-tribine u Novom Sadu juna 2019

   Odmah nakon održane skupštine, Udruženju su pristigle i službene obavijesti (poziv na Osnivačku skupštinu Udruženja ZnR, zatim i poziv za 10. Ex-tribinu), koje su najavljene na sjednici, kao i zapisnik sa 2. sjednice Radne grupe "Protiveksplozivna zaštita u rudarstvu".

   U raspravi po Izvještaju za 2018. članovi Udruženja su primili k znanju odluku rukovodstva da se smanje aktivnosti, kao i informaciju o gašenju bankovnih računa Udruženja, zbog 2 razloga - penzionisanja i zdravstvenog stanja osnivača, i posebno zbog ignoriranja problematike pex-zaštite od strane nadležnih organa BiH i FBiH.

   Na skupštini je dogovoreno da Udruženje Atex prijavi svoju sekciju inženjera zaštite na radu kao kolektivnog člana Udruženja za unapređenje zaštite na radu FBiH i da se na osnivačku skupštinu uputi delegacija, koju će predvoditi Enes Delić iz Tuzle i Fuad Muderizović iz Sarajeva.

   Također je od članova, saradnika i simpatizera Udruženja zatraženo da, ako imaju zanimljivih tema, razmotre mogućnost prijave referata i odlaska na Ex-tribinu, pošto su autori referata oslobođeni plaćanja kotizacije, pa će predsjednik distribuirati takvu poruku uz poziv iz Novog Sada.

   Nakon skupštine dio članova Udruženja aktivno je sudjelovao je u radu 2. sjednice Radne grupe WG1/BASTC-6, gdje su saopštili da, uprkos odluci o smanjenju obima aktivnosti Atexa, ostaju spremni za pružanje pomoći svima koji budu radili na unapređenju regulative i prakse Pex-zaštite u rudnicima BiH. To su pokazali i primjerom - preuzimanjem zadatka da prevedu 2 veoma važna standarda pex-zaštite.Arhiva vijesti
Naša misija
Razvoj i primjena pex-zaštite
Sigurnosti radne i životne sredine
Podrška donošenju boljih propisa
Podizanje svijesti o značaju pex-zaštite
Tribine, seminari, radionice, konferencije...
Priprema i izdavanje publikacija
Usluge
Edukacija o pex-zaštiti i sigurnosti
Treninzi za članove udruženja
Nekomercijalna stručna pomoć
Procjena ugroženosti i kategorizacija
Specijalistički projekti
Izrada nove regulative
Kontakt
AtEx Tuzla
Ismeta Mujezinovića 1, 75000 Tuzla
Tel:    +387 35 256 250
Mob:  +387 61 148 532
Email: atex@atex.ba