Udruženje za protiveksplozivnu zaštitu i sigurnost radne i životne sredine
Ex-tribina Brčko 2014

 
Udruženja Atex iz Tuzle, uz podršku Vlade Brčko Distrikta BiH, organizuje drugu bosanskohercegovačku Ex-tribinu Brčko 2014, pod nazivom „PROTIVEKSPLOZIVNA ZAŠTITA – SASTAVNI DIO ZAŠTITE OD POŽARA, ZAŠTITE NA RADU I SPREČAVANJA KATASTROFA“.

Tribina će se održati 11. i 12. septembra 2014, u Omladinskom centru Brčko. Prijem i prijava učesnika i gostiju je u četvrtak, 11.9, od 10-11, otvaranje Tribine u 11,00 sati, a drugog dana (petak, 12.9) aktivnosti se nastavljaju od 9,00. Organizacioni odbor poziva sve zainteresirane da svojim sudjelovanjem (autorskim člankom, informativnim prilogom, prezentacijom opreme i usluga, sponzorstvom) pomognu organizaciju Tribine i unapređenje eksplozivne zaštite.

Očekujemo dolazak eminentnih stručnjaka iz oblasti protiveksplozivne zaštite iz BiH, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Svi, koji se bave ovom delikatnom djelatnošću - proizvođači, uvoznici, remonteri, instalateri, poslodavci, obrazovne, vladine i nevladine institucije, moći će sagledati iskustva, primjere dobre prakse i moguća rešenja nekih problema, koji se javljaju, a u BiH predugo traju, pri donošenju ili primjeni tehničkih i sigurnosnih propisa, od neposrednog značaja za sprečavanje požara, eksplozija i velikih tehnoloških katastrofa.

Detaljnije podatke možete vidjeti na: Ex-tribina 2014 i Upute za autore.
Arhiva vijesti
Naša misija
Razvoj i primjena pex-zaštite
Sigurnosti radne i životne sredine
Podrška donošenju boljih propisa
Podizanje svijesti o značaju pex-zaštite
Tribine, seminari, radionice, konferencije...
Priprema i izdavanje publikacija
Usluge
Edukacija o pex-zaštiti i sigurnosti
Treninzi za članove udruženja
Nekomercijalna stručna pomoć
Procjena ugroženosti i kategorizacija
Specijalistički projekti
Izrada nove regulative
Kontakt
AtEx Tuzla
Ismeta Mujezinovića 1, 75000 Tuzla
Tel:    +387 35 256 250
Mob:  +387 61 148 532
Email: atex@atex.ba