Udruženje za protiveksplozivnu zaštitu i sigurnost radne i životne sredine
Obavještenje o 5. godišnjoj skupštini AtEx

 
27.1.2015. na RGGF Univerziteta Tuzla biće održana 5. GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUŽENJA ATEX, na kojoj će biti razmotreni i usvojeni Izvještaj o radu u 2014. i Plan Udruženja za 2015. godinu. Skupština započinje u 9,00h i okončaće se do 10,15h.

Nakon sjednice Skupštine održaće se stručni dio - OKRUGLI STOL na temu: KATEGORIZACIJA RUDNIČKIH PROSTORA PREMA STEPENU OPASNOSTI OD EKSPLOZIVNE UGLJENE PRAŠINE s obzirom na novousvojeni Pravilnik FMERI (SN FBiH 104/2013) sa akcentom na objekte separacija i klasirnica uglja u FBiH po sljedećem programu:
  • Uvodna izlaganja (specijalisti i članovi radne grupe za izradu Pravilnika)
  • Stručna rasprava učesnika Okruglog stola
  • Obilazak laboratorije za ispitivanje zapaljivih prašina RGGF
  • Rezime rasprave i prijedlozi učesnika
Okrugli stol počinje u 10,30, a završetak je planiran oko 13,00. Na Okrugli stol prvenstveno pozivamo stručnjake, koji se bave ispitivanjem svojstava zapaljivih prašina i/ili koji projektuju, izvode radove, brinu o sigurnosti i izrađuju/revidiraju/odobravaju elaborate o kategorizaciji prostora na separacijama i klasirnicama uglja, u čijoj izradi se primjenjuju BAS EN standardi, koji vrijede i za termoelektrane, toplane i veće kotlovnice na ugalj.

Molimo da svoje sudjelovanje najavite, radi dostavljanja narednih obavijesti. Takodjer, ako imate pitanja i/ili prijedloga, koje bismo trebali uvrstiti u materijal ili u raspravu, pošaljite nam ih pravovremeno.

Ukoliko ste zainteresirani za rad Udruženja, pozivamo da sudjelujete i u prvom dijelu skupštine.

Usmene informacije možete zatražiti i telefonom na: 061735726 (Spasoje Erić, predsjednik skupštine Atexa), 061148532 (R.Jozić, predsjednik Udruženja i predsjednik BAS/TC-6: Oprema za eksplozivne atmosfere) i 061179426 (dr M.Delalić, potpredsjednik Skupštine, predsjednik BAS/TC-27: Rudarstvo i Voditelj Okruglog stola).

Arhiva vijesti
Naša misija
Razvoj i primjena pex-zaštite
Sigurnosti radne i životne sredine
Podrška donošenju boljih propisa
Podizanje svijesti o značaju pex-zaštite
Tribine, seminari, radionice, konferencije...
Priprema i izdavanje publikacija
Usluge
Edukacija o pex-zaštiti i sigurnosti
Treninzi za članove udruženja
Nekomercijalna stručna pomoć
Procjena ugroženosti i kategorizacija
Specijalistički projekti
Izrada nove regulative
Kontakt
AtEx Tuzla
Ismeta Mujezinovića 1, 75000 Tuzla
Tel:    +387 35 256 250
Mob:  +387 61 148 532
Email: atex@atex.ba